There was an error in this gadget

Monday, August 8, 2011

Missed my brother..(''.)

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi.Pepagi ni aku teringat kat abang aku yang berada jauh nun di negara matahari terbit.My handsome elder brother.Lama tak jumpa abang aku.Sob...sob...sob..

Bulan puasa ni lagi menambah ingatan aku kat abang aku sebab dah nak dekat raya kan.Base-base time raya ahli keluarga berkumpul.Tahun ni family aku tak cukup sorang sebab abang aku tak dapat balik raya.

Bila kenang balik zaman dolu-dolu,aku sengeh sendiri.Abang aku memang baik.Masa aku darjah satu,abang selalu bonceng aku gi sekolah naik basikal kaler merah.Kadang-kadang abang aku suruh aku bonceng dia.Uih,berat bukan main.Hahaha..bila dah naik darjah dua,dah ade basikal masing-masing.

Pastu dulu mase kecik-kecik,aku ngan abang aku suka tengok tv same-same..sambil baring. Satu hari tu aku tak sedar yang aku dah transfer kutu kat kepala abang aku.Bukan setakat kepala je yang kena,kening pun kena jugak sebab kening dia lebat.Hahaha..riuh abang aku dapat kutu.

Lepas PMR aku dapat hadiah teddy bear,abang aku bagi.Aku happy sangat dapat teddy bear tu sebab aku memang dah lama nak teddy bear.Sebenarnya,banyak benda abang aku bagi kat aku tapi sebab dah banyak sangat,tak ingat dah barang-barang tu ape..aku selalu dapat sebab aku adik dia yang first..so lucky.

Aku dulu suka picit jerawat abang aku sambil bergosip.Best or bila dapat bermanja gitu.Sekarang,nak manja-manja ngan abang aku dah tak berapa nak boleh.Boleh gurau-gurau dalam telepon je..skali-skale abang call skype aku..then,he likes to give me advices.Ok la gitu.Tak la rasa jauh sangat.

Abang weh,kekgi balik Malaysia jangan lupe bawok buah tangan etek kat aku..hihihi..
Sekian,wassalam.

No comments:

Post a Comment