There was an error in this gadget

Thursday, January 19, 2012

agak-agak la wei..

Salam..
Selamat petang..

Huh,soghi la noh..ari ni aku panas sikit..hati aku hangit ja..pas terbakaq..tengok tajuk pun tau la noh.Aku x pueh hati..gara-gara seorang hamba Allah ni..yang tak reti berbudi bahasa.
Memang jenihnye gitu kot..pertanyaan dijawab ngan kekasaran.Agak-agak la wei..perasaan deme je deme kisah..abih yang tukang bertanya ni tade terpikior? Memang tade la kan..

Oii..awak bukan hidup sorang jer dalam dunia ni..cakap tu cakap la elok-elok.Dapatnye orang panas baran,saje dapat pelempang.Nasib baik aku boleh sabar..Kalo tak aku bagi jugak tapak sandal saiz 5 ni.

Em..kakak atun..dalam dunia ni bukan semua orang macam kakak..sedor ler..terime ler dengan hati terbuka..tade masalah pun bagi kakak..dia aje yang bermasalah..ok..?
Chill..!(^_^)

By the way,malam ni aku nak balik ganu doh..naik bas..kul 8..jage diri yer..semoga semuanya selamat..sekian..
Wasalam..

really mean this..


For a month..T_T

Sunday, January 8, 2012

best friends

Assalamualaikum..

Aii..banyak pulak entry aku pagi-pagi ni.Tiba-tiba idea mencurah-curah datang dalam otak.So,untu tidak membazirkan idea yang datang,haruslah ditumpahkan dalam bentuk karya penulisan.

Berkawan biar seribu,berkasih biar satu..tapi dalam beribu kawan mesti ada kawan yang baik..rapat ngan kita kan?Di sini ade ceritanya....

Di sekolah rendah
Masa sekolah rendah,ada sorang..namanya Natasha Atiqah bt Mat Amin.A doctor-to-be sekarang.Belajar kat cairo.Orangnya manis..pandai pulak tu.
Kami sama-sama compete dalam kelas..bertanding bukannya bermusuh.Kami tetap berkongsi rahsia..yang tak boleh tahan,minat orang yang sama.Ala..budak-budak..tau ape la sangat.Hahaha..

Di sekolah menengah
Fasa tingkatan 1-3
Masa ni kawan yang rapat dengan aku namanya Nor Hasmira Idayu bt Harun. Orangnya lasak..banyak mewakili sukan sekolah.Tapi perwatakannya nampak ayu je..padan dengan nama panggilannye ayu.Bermata bulat,mukanya kecik..
Ayu terror math.Masa form 2,aku mintak dia ajar buat angle..cikgu pun kagum dia boleh cari angle yang biasa-biasa orang tak boleh cari.

Fasa tingkatan 4-5
Dah pindah sekolah lain..jumpa Nurul Syahirah bt Mohamed@Omar.Si gadis ini kiut cam Heliza.Kalo kate adik beradik pun padan.Banyak mengajar aku subjek-subjek keras..seperti fizik,bio dan kimia.Selalu buat surat pendek-pendek.Cam kapel ade jugak..haha..tapi kami normal lagi.(^_^)

Di matrikulasi
Kat sini aku ada 3 best friends..mereka ialah Nurulhidayuh bt Wahid yang kecoh.Kalo dia senyap rase tak lengkap bilik tu,Siti Norshuhada bt Dollah ibarat seorang kakak yang pandai bergaya ,and Nor Syahida bt Shamsuddin,suara yang merdu dan lantang,tak yah guna mic..mereka ini rumate aku..bilik C1.1.3..KMNS..banyak suka duka dilalui bersama-sama..dengan karakter yang berbeza-beza membuatkan bilik tu ceria..sangat ceria.=)rasa macam satu keluarga yang bahagia..

Di universiti
Haa..kat sini dah tukar sikit..Muhammad Nur Khuzaimi b Mohd Ta'at namanye..orangnye tinggi dan berkaca mata..bertukar-tukar cerita dan idea.Belajar digit dengannya..daripada tak tahu basic digit,jadi tahu.Banyak belajar erti hidup jugak dengannya.Tade dia,rasa kosong hidup..

Di....mane lagi?
Tade dah..
Sekian..
wasalam..

facebook

"Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
kau hantar pesanan suruh aku terima kamu..oohh
hatiku rasa sesuatu.."

Assalamualaikum
Selamat pagi..salam ari ahad..
menulis mengenai fb ni,zaman sekarang semua orang dah ada fb.Cuma segelintir je tade.Fb boleh jadi macam-macam..saluran untuk berkomunikasi,berniaga,men game,dapat kawan baru,pemberitahuan,contest..macam-macam ada..

Dengan fb jugak ade orang dapat jodoh,ade yang putus jodoh,ada yang cari jodoh.
Dengan fb jugak rasa marah,gembira,suka,nasihat,mengata,mengumpat and so on diketengahkan...
Dengan fb jugak gambar-gambar dapat di download..untuk tatapan orang lain..
Dengan fb,nasihat-nasihat agama diberi..Alhamdulillah..
but
orang yang memberi nasihat itu haruslah mengikuti nasihat yang dia sampaikan..
bukan sekadar terlahir di hujung jari sahaja..buatnye idak..

Sekarang dah ade fb timeline..dapat tengok yang lepas-lepas punya komen,punya post..

Sebab fb aku rasa gembira,sedih,kecewa,sakit hati,nak senyum,nak ketawa guling-guling,merindui,rasa nak gigit jari,cemburu,dapat idea,mendatangkan rasa lapar,rasa nak lempang-lempang,bahagia,tenang dan lain-lain.

Sebab fb aku dapat contact dengan kawan-kawan aku yang dah lama tak jumpa..terpisah ketika sekolah rendah.Budak sekolah menengah dulu..ada yang aku tak kenal pon..daripada kelas lain.Huhu..

Sebab fb aku dapat kawan baru..kenalan baru..kawan kepada kawan aku..kakak kepada kawan..abang kepada kawan..nenek kepada kawan tak jumpa lagi.

Sebab fb aku dapat tengok aktiviti orang lain..haaa...

Sebab fb aku dapat tengok gambar orang tengah posing pakai baju pengantin..yang bertunang punya gambar pun ada..

Sebab fb aku dapat tengok video,kecuali yang daripada youtube..tak boleh bukak. Nanti dia cakap.."sorry,an error occured.Please try again later"..Banyakla hang.

Semua pasal fb..tak letih pun tengok bende alah tu..nak letih cam mane..just duduk,klik,scroll,tengok,gelak kalo lawak..sometimes buat kita lupa sejenak dengan alam nyata.

Sekian
wassalam.

Wednesday, January 4, 2012

pepagi ni..

Assalamualaikum..

Pepagi ni hati ambe rase tak senang..rase cam marahkan seseorang..kenapa begitu? Perlukah di marahi..kerana keputusannya..atau perkara sebelumnya.
Sedarlah wahai Hayatun Syamilah...itu adalah bisikan shaiton..yang boleh memporak-perandakan kehidupan manusia.

Think positive..mane yang rasa kurang senang di hati,take it as an advice.Beware of yourself after this.Jangan main lepas cakap je..

(tapi cam tak adil jer kalo sebelah pihak je yang mengalah..telan semuanya..hm..)