There was an error in this gadget

Sunday, March 16, 2014

Ajinomoto of life

Assalamualaikum and very good morning. 




     Outside of the window is raining now. However the environment still warm,still have to switch on the fan. My housemates are still in their dreams. So, I take this opportunity to write this entry while I still having berkapoh ideas. Hehe..

     Ok,thats all for english session to warm up my brain. Jadi,berbalik kepada tajuk yang berkaitan di atas, semalam or aku lagi suka guna mareng telah berlangsungnya seven pillars yang perlu dihadiri oleh pelajar tahun akhir kejuruteraan dan perniagaan termasuklah diri ku ini. Insya Allah bakal bergraduasi bulan 9 nanti.

    It is almost 4 years aku duduk di menara gading ni. Dah jumpa ramai kawan. Jumpa banyak perangai. Hadapi saat-saat gentar peperiksaan. Kat sini juga aku jumpa kawan yang macam-macam jenis. Ada yang sangat baik,sangat kelakar,yang comel,yang cantik,yang rajin,yang biasa-biasa je,yang boleh diajak bersembang pasal ehem2,yang kecoh,yang poyo,yang bajet bagus,yang cari kita bila ada keperluan sahaja,yang sensitif,kaki gosip,yang rilek dan santai,yang kaya anak engineer,yang dah kawin(ade anak dah pun) dan sebagainya.

    Dalam 4 tahun ni hidup aku bagai ditambah-tambah ajinomoto untuk melengkapkan rasa. Tapi aku x maw guna ajinomoto,aku guna Hilal. Produk orang melayu keluaran negeri Kedah. Sedap! Hehe..

   Dah masuk subuh,so meh pi semayang dulu. Panjang umur aku tulis lagi. Bubye..

-Wasalam

Friday, March 7, 2014

Kepulangan

Assalamualaikum dan salam jumaat.


Bertemu kita dalam laman maya fana ini..anda disanun saya disini, untuk anda membaca dan saya bercerita. Bercerita tentang apa? Teruskan membaca baru tau.

Aku pulang ke nanananana ganu kite. Disambut oleh umi dan abah. Masuk kereta takkan senyap. Mesti ada yang dibincangkan. Then,I told them stories about my sister. Berlanjutan daripada cerita-cerita tersebut maka abah pun membuka perbincangan tentang CRO(Cathode Ray Oscilloscope) dan kaitannya dengan televisyen. Ini semua gara-gara cerita adik aku buat lab test guna oscilloscope. Haha..

From oscilloscope,we jumped to radio. At that time aku rasa buat revision balik. The same thing as I learnt in Principle of Communication. Radio frequency,carrier frequency,
modulation and demodulation. 

Sampai rumah..

Aku bergegas ke rumah Nyi melahirkan anak-anaknya. Tak sempat letak beg,aku belek dulu anak-anaknya aka cucu aku. Semua macam ibu nya.Hoho.. Tapi 3 ekor anak bulus tu tak bukak mata lagi..Hm..

Yeah! ini lah mereka bertiga
Walaupun tak bukak mata lagi,kamu,kamu dan kamu tetap menjadi pojaan hatiku..

Aduh,pedih mata pulak. Nampaknya nak kena berehat dulu. Cukup sekedar waktu ini. Lain kali jumpa lagi. 

Bubye.

Wasalam.

Wednesday, March 5, 2014

Bertemu 2014.

Assalamualaikum..


Salam sejahtera..
Such a very long time tak ngapdate blog ni. Hampir-hampir lupa akan kewujudan ini blog. Gara-gara twitter aku ingat balik blog biskut jagung ni..haha

Panas cuaca sekarang di Perlis..suhu mencecah 36 degree celsius( tak jumpa bulat kecik tu). Malam-malam angin kuat di kawasan hostel ni. Bunyi "Fiuh..fiuh..fiuh.." menjelma..tu pabila angin melalui celah tingkap.. just imagine macam dalam horror movie tu..

Well,thats all fo now. Free2 aku update lagi. 
Bubye..

Wassalam..
Lu ade masalah?? 

Saturday, February 16, 2013

Aku budak tahun 3!

Assalamualaikum..
Selamat waktu tengah malam...

Dikala aku sedang mencoret entri blog ini,aku baru selesai melakukan garisan dan contengan di atas sehelai kertas A4. Siap timetable kelas aku untuk semester 2 sesi 2012/2013 ni..

4 subjek utama aku daftar iaitu:
  • Biomedical acts,standards and safety
  • electrical machines and drives
  • artificial organ
  • strength of material
selain daripada tu ade lagi la ko-k ngan latihan industri.

Sedar tak sedar aku dah tahun 3. Semoga semester ini dipermudahkan segala urusan walaupun dah macam-macam projek dan kertas kerja menanti..semua ini akan mematangkan aku. In Sha Allah..


Wallahualam..
sekian..
^_^

Sunday, January 20, 2013

small greeting

Sunday 20/1/2012                                                                              Sunny Day (^_^)

Assalamualaikum
&
Very good morning

It's such a long time I didn't update my blog. So many things I want to tell but I'm lacking of time.
Moreover,I just keep my laptop..save the electrical energy.
That's all.
Thank you.

Thursday, October 11, 2012

Dengan mengingati Allah,hati kita akan menjadi tenang

Assalamualaikum..
Salam sejahtera untuk semua.

Yer..keserabutan melanda hati dan fikiran. Rasa macam masalah datang mencurah-curah walaupun sebenarnya benda tersebut doesn't a big matter. Macam-macam aku pikir sekarang ni. Rasa marah yang tak terluah,rasa geram yang terpendam,rasa tak puas hati terbuku..melambak-lambak dalam kotak hati. Otak kata sabar..tapi hati tetap terasa.

Sebagai manusia biasa,ada jugak rasa nak bagitahu semua orang bahawa aku tak puas hati dengan si polan si polan ni.Aku marah dengan orang tu,orang ni.Aku rasa aku tak pandai itu,ini..kalau tak semua orang pun ada jugak terdetik kat hati aku nak orang terdekat tahu,kawan-kawan yang baik dan rapat dengan aku. Tapi bukan keje diorang nak dengar masalah aku. Diorang pun ada masalah sendiri.Aku nak cerita dengan umi abah,tapi tak de kekuatan. I'm trying to be independent.

Maka,janganlah lupa kepada Maha Satu.DIA takkan menguji hambanya dengan ujian yang hambanya tak mampu harungi.Sang hamba perlu bersabar dan mencari jalan penyelesaian serta memohon doa kepada-NYA.Malangnya,sang hamba ni hanya mengingati tuhannya bila susah.

Pesanan untuk diri sendiri..
"Allah dekat sangat dengan kita walaupun kita tak nampak.Ingatlah tuhanmu di mana-mana sahaja,apa jua keadaan kerana dengan mengingati Allah hati kita akan menjadi tenang.Hanya pada-NYA tempat untuk kita mengadu dan memohon pertolongan.Bukan pada facebook."

Sekian
Wallahualam
Wassalam.

Sunday, September 16, 2012

Patah tumbuh hilang berganti

Assalamualaikum dan selamat hari Malaysia!
Sunyi betul hari ni.Betul-betul cuti ni.

Hm..tajuk entri ini..mengenangkan balik anak kucing kat rumah. Muzy namanye. Tapi dah mati. Wuuu..sedih betul.Rasa macam aku baru je belai-belai dia.Bagi mandi..buang taik mata kat mata dia.Sekarang Muzy dah tak de.Muzy mati tersepit dalam saluran air daripada atap. 

Berita menyayat hati tu menggetarkan otak aku.Susah nak cerna berita tu.Muzy nakal betul tapi manja.Senyap je bila dalam pangkuan aku.Suka tangkap ekor mak dia,Miuwe.
Sekarang semua tu dah tinggal kenangan.I'll always love u Muzy.

Kemudian dikhabarkan pulak berita Miuwe bunting lagi. Benarlah kata pepatah patah tumbuh hilang berganti.Semoga Muzy selamat melahirkan anak-anak kucing yang baru yer.

Sekian
Wasalam