There was an error in this gadget

Thursday, June 28, 2012

Berjalan-jalan area HSNZ

Assalamualaikum..Selamat petang..
Semalam pegi HSNZ(Hospital Sultanah Nur Zahirah).
Sementara menunggu salah seorang ahli keluarga aku buat fisioterapi,aku ngan adik aku pegi jalan-jalan dekat-dekat HSNZ itu.

Ni HSNZ.Bahagian pintu utama..

Kompleks Renang .

Bulatan Batu Baruk. Belakang tu pemandangan Pantai Batu Buruk

A&W Batu Buruk

Pantai Batu Buruk

Bersama beruang A&W

Sekian..wassalam..

Tuesday, June 26, 2012

BeToL..bEtoL..BEtol..


Love this statement.

Monday, June 25, 2012

I can't deny it!


I hate this feeling actually but I can't deny it. It has been created in each of human being.
Seriously,I'm jealous!

Saturday, June 23, 2012

Sampah

Assalamualaikum dan selamat petang.

Hari ini hari sabtu(hari entri ini ditulis).
Pagi tadi ada pasar minggu kat Kuala ******
Ramai sungguh orang yang datang ke pasar.
Ekonomi rakyat dapat dijana.

Malangnya,mereka tidak menghargai alam sekitar.
Abis pasar sampah macam plastik,sisa makanan dan kotak dibiarkan merata gawe.
Ni ke dikatakan negara Islam yang mane agamanya menganjurkan supaya penganutnya menjaga kebersihan sebab tu sebahagian daripada iman.

Dalam hati sangat rasa terkilan bila tengok keadaan tak terurus macam tu. Sampah melayang ikut arah angin. Terbang ke sana...terbang ke sini. Bau kurang menyenangkan. Kalau pelancong datang tengok,tak ke malu..?

Rugi je usaha nak tarik pelancong kalau orang setempat buat onar macam tu. Even ada yang sapu ngan angkat sampah-sampah tu,tak bermakna tak payah jaga kebersihan. At least dapat meringankan beban diorang.Petang-petang buat kerja entah pukul berapa habisnya. Sepatutnya masa-masa macamtu,hujung minggu pekerja-pekerja tu dapat meluangkan masa bersama keluarga dan anak-anak sebab kebanyakkan mereka tu berpangkat mak dan ayah.

Sampah tu jugak jadi halangan untuk lalu lintas. Ade ke longgok sampah tengah jalan? Dey..sekurang-kurangnya kalau dah terlampau malas,letak ler sampah selonggok tu tepi jalan. Letak setempat. Ni elok jer parking tengah jalan. Susah orang nak lalu. Tu dah kira ambik hak orang lain.(Mengucap aje la..)

Sayangilah alam sekitar.Cucu cicit kita akan teruskan hidup di dalamnya.
Sekian.
Wassalam.







Wednesday, June 20, 2012

Setiap ujian melanda pasti ada hikmahnya.

Assalamualaikum w.b.t. Salam sejahtera.
Alhamdulillah,aku telah selamat berada di tanah air terengganu terchenta.
Lega rasa boleh tengok kereta,motor bernombor plat depannye 'T'. Rindu or nak tengok..kat Perlis susah nak jumpa. Kat sini berderu-deru..=)

Baru ni dikejutkan dengan ketidaksihatan salah seorang ahli keluarga aku. Penyakit yang tak kronik tapi cukup merisaukan. Sebagai yang paling tua dalam adik beradik(abang tak balik ganu lagi),so aku kenala memikul some responsibilities terhadap keluarga. Pada awalnye,benda ni menjadi sangat mencabar pada aku..beri sedikit tekanan.Kejutan budaya kata ummi,dengan perubahan jadual akir sem secara mendadak(6 hari kena menghadapi 8 papers yang pada asalnya 8 papers ni 2 minggu). Kemudian terpaksa balik dengan bas secara tergesa-gesa. Then, menjaga ahli keluarga yang sakit,memasak,mengemas rumah dan sebagainya.

Sebenarnya benda ni taklah berat sangat. Ia lebih kepada pengajaran dalam erti kehidupan sebenar. Bukan macam dalam novel. Benda ni mematangkan aku. Memberi aku rasa tanggungjawab terhadap keluarga yang menjadi aset terlalu berharga dalam hidup aku. Nanti suatu hari aku akan berkeluarga jugak. Bakal menghadapi suka duka kehidupan. This may be some good practice for me to be a good wife...(^_^)

Sekian sahaja coretannya..
Wasalam..

Thursday, June 14, 2012

macam mane acuan,gitu ler kuihnye..

Assalamualaikum dan salam waktu senja..
Wuah..abis sudah killer payper..eh..dok-dok..esok ade satu lagi..
Adeh,letihnye ari ni..sangat..

Sementara menunggu maghrib ni,aku berehat sat dengan menaip blog..gane acuan,gitula kuih..ceritanya..orang selalu tanya atun kenapa siap awal sangat. Kenapa atun kemas barang awal sangat,balik lagi seminggu..atun tu memang selalu siap awal ke? Tension aku..

Selalu sangat statement tu aku dengar dan jawapan dia mudah je..abah aku memang dah trained adik-beradik aku untuk menjadi punctual. Abah pun punctual. Lambat kena tinggal.Lambat kena marah. Memang dari kecik lagi abah dah tekankan benda ni. Jadi,dah memang terbiasa siap awal.

Rasanye bende camtu ok.Bagus. Boleh jadi lebih berdisiplin. Nanti nak trained anak aku macam tu jugakla..hoho..

Sekian..
Wasalam..

Wednesday, June 13, 2012

pic2

sawah padi di wang ulu

bunga ape ni ea..?

Bersama kawanku,Asma Khairu Majid

Nasik goreng kampung+telur mata

Insya-Allah..will be

Saturday, June 2, 2012

pic album 1.

Assalamualaikum..this album is created after I have two softwares in my phone;picsart and instagram.
So,I just upload them here.


bibi,lala and domo..(^_^)

lost world of Tambun

somewhere at School of Mechatronic