There was an error in this gadget

Sunday, March 16, 2014

Ajinomoto of life

Assalamualaikum and very good morning. 




     Outside of the window is raining now. However the environment still warm,still have to switch on the fan. My housemates are still in their dreams. So, I take this opportunity to write this entry while I still having berkapoh ideas. Hehe..

     Ok,thats all for english session to warm up my brain. Jadi,berbalik kepada tajuk yang berkaitan di atas, semalam or aku lagi suka guna mareng telah berlangsungnya seven pillars yang perlu dihadiri oleh pelajar tahun akhir kejuruteraan dan perniagaan termasuklah diri ku ini. Insya Allah bakal bergraduasi bulan 9 nanti.

    It is almost 4 years aku duduk di menara gading ni. Dah jumpa ramai kawan. Jumpa banyak perangai. Hadapi saat-saat gentar peperiksaan. Kat sini juga aku jumpa kawan yang macam-macam jenis. Ada yang sangat baik,sangat kelakar,yang comel,yang cantik,yang rajin,yang biasa-biasa je,yang boleh diajak bersembang pasal ehem2,yang kecoh,yang poyo,yang bajet bagus,yang cari kita bila ada keperluan sahaja,yang sensitif,kaki gosip,yang rilek dan santai,yang kaya anak engineer,yang dah kawin(ade anak dah pun) dan sebagainya.

    Dalam 4 tahun ni hidup aku bagai ditambah-tambah ajinomoto untuk melengkapkan rasa. Tapi aku x maw guna ajinomoto,aku guna Hilal. Produk orang melayu keluaran negeri Kedah. Sedap! Hehe..

   Dah masuk subuh,so meh pi semayang dulu. Panjang umur aku tulis lagi. Bubye..

-Wasalam

Friday, March 7, 2014

Kepulangan

Assalamualaikum dan salam jumaat.


Bertemu kita dalam laman maya fana ini..anda disanun saya disini, untuk anda membaca dan saya bercerita. Bercerita tentang apa? Teruskan membaca baru tau.

Aku pulang ke nanananana ganu kite. Disambut oleh umi dan abah. Masuk kereta takkan senyap. Mesti ada yang dibincangkan. Then,I told them stories about my sister. Berlanjutan daripada cerita-cerita tersebut maka abah pun membuka perbincangan tentang CRO(Cathode Ray Oscilloscope) dan kaitannya dengan televisyen. Ini semua gara-gara cerita adik aku buat lab test guna oscilloscope. Haha..

From oscilloscope,we jumped to radio. At that time aku rasa buat revision balik. The same thing as I learnt in Principle of Communication. Radio frequency,carrier frequency,
modulation and demodulation. 

Sampai rumah..

Aku bergegas ke rumah Nyi melahirkan anak-anaknya. Tak sempat letak beg,aku belek dulu anak-anaknya aka cucu aku. Semua macam ibu nya.Hoho.. Tapi 3 ekor anak bulus tu tak bukak mata lagi..Hm..

Yeah! ini lah mereka bertiga
Walaupun tak bukak mata lagi,kamu,kamu dan kamu tetap menjadi pojaan hatiku..

Aduh,pedih mata pulak. Nampaknya nak kena berehat dulu. Cukup sekedar waktu ini. Lain kali jumpa lagi. 

Bubye.

Wasalam.

Wednesday, March 5, 2014

Bertemu 2014.

Assalamualaikum..


Salam sejahtera..
Such a very long time tak ngapdate blog ni. Hampir-hampir lupa akan kewujudan ini blog. Gara-gara twitter aku ingat balik blog biskut jagung ni..haha

Panas cuaca sekarang di Perlis..suhu mencecah 36 degree celsius( tak jumpa bulat kecik tu). Malam-malam angin kuat di kawasan hostel ni. Bunyi "Fiuh..fiuh..fiuh.." menjelma..tu pabila angin melalui celah tingkap.. just imagine macam dalam horror movie tu..

Well,thats all fo now. Free2 aku update lagi. 
Bubye..

Wassalam..
Lu ade masalah??